WORLD PRESS PHOTO 2021

MOSTRA INTERNACIONAL DE FOTOPERIODISME

La nova edició de la mostra de fotoperiodisme més prestigiosa del món ja es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)  de l’11 de novembre al 12 de desembre, gràcies a la Fundació Photographic Social Visión.

Fotografia: Olga Planas

 

Les fotografies de l’exposició “World Press Photo 2021” suposen un resum d’un any excepcional sacsejat per la pandèmia de la COVID-19, però en el qual van succeir moltes altres coses: històries íntimes d’adaptació, supervivència i resiliència enfront dels reptes del nostre temps, testimoniatges gràfics que van de l’emergència mediambiental a les conseqüències dels conflictes bèl·lics, passant per l’actualitat en qüestions de gènere o les protestes ciutadanes a tot el món.

Una imatge per a l’esperança.

World Press Photo 2021 premia la imatge “esperançadora” de la pandèmia. World Press Photo de l’Any. Temes d’actualitat. 1r premio Fotografies individuals Mads Nissen / Dinamarca, Politiken/*Panos Pictures.

 

La fotografia guanyadora del ‘World Press Photo de l’Any’ de 2021 és ‘La primera abraçada’. La imatge del fotoperiodista danès Mads Nissen plasma la història de Rosa Luzia Lunardi, una dona de 85 anys, que és abraçada per la infermera Adriana Silva per primera vegada després de cinc mesos de pandèmia.

.

 

Com en cada nova edició, en qualitat d’empresa partner de la Fundació Photographic Social Vision, assistim a la inauguració de l’esdeveniment. En la imatge, Enric i Agda Galve, el president i la directora de EGM, amb Silvia Omedes, directora de la Fundació, posant en el PhotoCall situat en l’entrada de la mostra, al costat de la reproducció mural de la fotografia guanyadora del ‘World Press Photo de l’Any’. La imatge ha estat impresa sobre material tèxtil i emmarcada en una estructura d’alumini. (Fotografia: Kikearnal.com)

 

5 5 autors nacionals entre els premiats.

 

En aquesta edició, cinc autors espanyols han guanyat un World Press Photo: Pablo Tosco, 1r premi en la categoria de Temes Contemporanis (Fotografies individuals); Aitor Garmendia, 3er premi en la categoria de Medi Ambient (Reportatges gràfics); Jaime Culebras, 3er premi en la categoria de Naturalesa (Fotografies individuals); Luis Tato, 3er premi en la categoria de Naturalesa (Reportatges gràfics) i Claudia Reig Valera, esment destacat al Projecte Interactiu Educatiu.

 

Fàtima i el seu fill preparen la xarxa en una barca en la badia de Khor Omeira, Iemen, el 12 de febrer. Temes contemporanis 1r premio Fotografies individuals Pablo Tosco / l’Argentina.m (Fotografia: Olga Planas)

 

“Fighting Locust Invasion in East Africa” (Lluitant contra la plaga de llagosta a Àfrica oriental) de Luis Tato. 3er premi en la categoria de Naturalesa, Reportatges Gràfics.

 

Fotografia: Olga Planas

 

Fotografies: Olga Planas / Alba Rodríguez

 

No ens oblidem de felicitar la fundació Photographic Social Vision, que a més de portar 17 anys organitzant l’exposició World Press Photo a Barcelona, ha complert aquest any dues dècades defensant els valors de la fotografia documental com a eina útil per a comprendre el món i afavorir la transformació social.

Fotografía: Alba Rodríguez

 

Aquesta edició, més que mai, no et pots perdre aquesta cita ineludible amb el millor fotoperiodisme!

En exhibició fins al 12 de decembre de 2021.

 

EGM ha tingut el plaer de realitzar la producció de la gràfica expositiva.

•  Impressió de fotografies gran format sobre material rígid i impressió sobre tèxtil, vinil imprès, vinil de tall, i cartel·les impreses sobre cartó.

Últimes notícies

Menú