MORANDI. RESSONÀNCIA INFINITA

La Fundació Catalunya La Pedrera reprèn la seva temporada expositiva amb l’obertura d’una gran mostra antològica sobre l’obra del pintor i gravador italià Giorgio Morandi (Bolonya, 1890-1964), un dels artistes més significatius i inclassificables del panorama artístic de la primera meitat de segle XX.

L’exposició, comissariada per Beatrice Avanzi i Daniela Ferrari, conservadores del Museu di Art Moderna e Contemporanea di Trento e Rovereto (MART), realitza un ampli recorregut per la producció morandiana a través d’una cuidada i significativa selecció de pintures, dibuixos i gravats procedents de diversos museus i col·leccions particulars d’Europa. En total es presenten 103 obres que aborden tots els temes estimats per l’artista, fonamentalment els paisatges, les naturaleses mortes i els gerros amb flors.

Al fons, una de les reproduccions murals de l’estudi de l’artista en caixa de llum.

Per ajudar-nos a endinsar en l’univers creatiu de Morandi, l’exhibició també acull una recreació de l’estudi de l’artista, un espai didàctic en el qual es mostra el procés de creació de la tècnica de l’aiguafort, i una selecció de continguts audiovisuals que ens ajudaran a aprofundir en la vida i obra de l’artista.

Una de les reproduccions fotogràfiques murals de l’estudi de l’artista que s’exhibeixen en la mostra.


Detalls de les cartel·les i els textos expositius.

Descobreix amb Morandi la bellesa de l’essència.

“Ressonància Infinita”, organitzada al costat de la Fundació Mapfre, es podrà veure fins al 22 de maig de 2022 a la Sala d’exposicions de la Pedrera.

 

EGM ha tingut el plaer de participar en la producció de la mostra.
Reproduccions fotogràfiques sobre vinil imprès i gràfica expositiva.

Últimes notícies

Menú