“MONSTRES” DE JOAN FONTCUBERTA

Joan Fontcuberta presenta en el Museu Can Framis de la Fundació Vila Casas mitja dotzena dels seus projectes més recents sota el títol de “Monstres”.

L’exposició s’endinsa en una sèrie de conflictes i violències del nostre temps intentant sempre salvar el que encara ens fa humans.

 

Del document a l’especulació, de les imatges reals a les imatges falses, Joan Fontcuberta ens ha acostumat a un treball que rastreja el clarobscur, ressaltant les monstruositats emergents: monstruositats del llenguatge, monstruositats de la tecnologia, monstruositats de la política.

 

Una alfa i una omega: dels enderrocs de la fotografia –les imatges dels àlbums familiars que s’espatllen i que esdevenen amnèsiques, mentre revelen la seva bellesa més terrible–, fins a les prediccions de futurs possibles, que no sabem si són malsons o garanties de progrés.

 

Entre la mirada crítica i el concepte, entre la poètica i l’humor, Fontcuberta intenta que les imatges deixin de ser un territori inhòspit i, en definitiva, es proposa domar als monstres.

 

En exhibició del 5 d’octubre al 23 de gener de 2022.

 

EGM ha realitzat la producció d’obres diverses:

• Caixes de llum LED, impressió Backlight en alta resolució, amb metacrilat antireflex i marcs de fusta tenyida artesanalment • Imatges en paper Photo Satín, impressió Fine Art  amb tintes pigmentades, sobre suport Dibond per a emmarcat.

Últimes notícies

Menú