MODERNITAT DE GABRIEL CASAS I GALOBARDES

La Fundació Palau de Caldes d’Estrac dedica una gran exposició a Gabriel Casas i Galobardes (Barcelona 1892-1973), un dels millors fotoperiodistes de les dècades dels anys vint i trenta a Barcelona i un dels fotògrafs més destacats de la modernitat.

 

La mostra, comissariada per l’escriptor Julià Guillamon i promoguda per la filla del fotògraf, Nuria Casas i Formiguera, compta amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya.

Algunes parets de la sala d’exhibició s’han decorat amb icòniques imatges murals del fotògraf. Impressió en gran format sobre vinil.

 

L’exposició posa en primer pla l’obra de Gabriel Casas a través de més de 150 fotografies de gran format que es combinen amb objectes i textos literaris de l’època, per a mostrar la Barcelona de l’anomenada ‘Era del Jazz’, la dels esports de masses, el cinema, el music-hall, les carreres de cotxes o la de les nits al barri Xino. La Barcelona que ell va viure i va retratar, la de la primera globalització que, en molts aspectes, anticipa el món d’avui.

Imatges i gràfiques d’una de les sales. Retolació en lletres corpòries i textos en vinil de tall.

Algunes de les més de 150 imatges que formen l’exposició, també han estat encunyades i siluetades en les nostres instal·lacions. 

 

L’exposició es basa en un gran treball de recerca que ha permès reconstruir el context en el qual Gabriel Casas va fer les fotografies.

En exhibició fins a l‘1 de maig de 2022.

Fotografies © Sergio Ruiz.

 

EGM ha tingut el plaer de col·laborar en la producció de les imatges i la gràfica expositiva de la mostra.

Últimes notícies

Menú