‘MIRADES DES DEL CONFINAMENT’

el-gran-mosaic-pandemia-joan-fontcuberta-posproduccio-digital-egm

UN HOMENATGE ARTÍSTIC A LA SOLIDARITAT COL·LECTIVA EN TEMPS DE PANDÈMIA

Dissabte passat 17 de juliol va tenir lloc, a la plaça de Cal Font de la ciutat d’Igualada, l’acte d’inauguració de la gran obra d’homenatge de l’artista Joan Fontcuberta a la solidaritat col·lectiva durant la pandèmia de la Covid-19. L’obra, un fotomosaic mural d’uns 50 metres de llarg, ha estat creada a partir d’unes 50.000 fotografies del confinament fetes per ciutadans i ciutadanes anònimes, i recollides durant l’any 2020.

 

Igualada ha estat la població triada per a la instal·lació permanent de l’homenatge, ja que va ser un dels primers territoris a confinar-se just a l’inici de la pandèmia.

Aquest projecte artístic participatiu, dirigit per Joan Fontcuberta, recull fotografies fetes durant el confinament per tothom qui hagi volgut contribuir. Amb elles, l’artista ha creat una obra d’art única, un gran mosaic destinat a perviure com a testimoniatge de la solidaritat i la força de la gent davant l’adversitat.

 

“Aquest és un projecte de participació popular que s’ha concretat amb la construcció d’aquest mural fet amb milers de fotografies, una contribució d’aquells que lliurement s’han sumat per a il·lustrar algunes de les vivències que van tenir durant el confinament”, explica l’artista Joan Fontcuberta.

 

El mosaic està format per milers de tessel·les de ceràmica, on diverses persones escriuen la paraula solidaritat, mostrant les onze lletres de la llengua de signes. Les persones que apareixen són una metgessa, una persona major, una mare amb la seva filla, uns nens, un comerciant, una conductora d’ambulància, una botiguera, un artesà, una infermera, una mestra i un empresari.

 

Sota la supervisió de Joan Fontcuberta, el departament de postproducció digital de EGM s’ha encarregat de realitzar l‘ajust de color i la preparació dels arxius per a la seva correcta impressió sobre un suport de ceràmica.

 

Partint del fons recollit, compost per unes 50.000 fotografies, s’han generat els arxius que componen les 11 imatges del mosaic amb un software específic d’edició i el seu posterior retoc digital.

 

Cada imatge del mosaic està formada per 3600 fotografies de 7,5 x5 cm. cadascuna, amb una grandària final de 5 metres d’ample per 3 metres d’alt.

 

“Mirades des del confinament” es un projecte de Joan Fontcuberta, impulsat per Òmnium Cultural amb la col·laboració del Festival Cruilla i l’ajuntament d’Igualada.

Últimes notícies

Menú