BLEDA Y ROSA & RESSONÀNCIES

KBr, el Centre de Fotografia de Fundació Mapfre a Barcelona, dedica una gran retrospectiva als fotògrafs Bleda y Rosa i presenta la mostra comissariada per Joan Fontcuberta, que ofereix una nova mirada sobre els fons de fotografia de la Fundació.

El tàndem artístic Bleda y Rosa, referents de la fotografia espanyola contemporània, són els protagonistes de la mostra a l‘Espai 1 del centre. KBr presenta la retrospectiva més àmplia realitzada fins a la data de l’obra de María Bleda (Castelló, 1969) i José María Rosa (Albacete, 1970), Premi Nacional de Fotografia 2008, reunint trenta anys de treball i recerca fotogràfica.

L’exposició, que es presenta com una instal·lació site-specific, permet aprofundir en el calat de la seva proposta artística. Bleda y Rosa treballen des de la pràctica documental, explorant la dialèctica entre paisatge i territori, relacionant els relats històrics amb experiències subjectives.

Al llarg de tres dècades i a través d’ambicioses recerques desenvolupades en diversos països, els artistes han dut a terme una de les exploracions més intenses i rigoroses entorn dels vincles que imbriquen imatge, territori i memòria.

L’Espai 2 del centre ens convida a aprofundir sobre la imatge i el seu significat amb les astutes reflexions que ens proposa el gran Fontcuberta a l’exposició Ressonàncies. Col·lecció Fundació MAPFRE. Un dialeg visual entre obres de grans mestres de la fotografia i treballs de fotògrafs contemporanis.

Per a això, Joan Fontcuberta ha seleccionat una sèrie d’obres de les col·leccions fotogràfiques de la Fundació, especialment rica en autors clàssics estatunidencs, amb la finalitat de fer una comparació amb les diferents pràctiques contemporànies.

El comissari-artista tracta d’especular pedagògicament sobre el trànsit de la fotografia a la postfotografia, sota la premissa que darrere de cada imatge no hi ha un misteri, sinó que hi ha una altra imatge.

Fotografíes: Olga Planas

En exhibició del 26 de maig al 4 de setembre de 2022.

 

Tenim el plaer de col·laborar en la producció i el muntatge de les gràfiques de les mostres.
Impressió professional EGM

Últimes notícies

Menú