PAOLO GASPARINI i FLAMA 21

El Centre de Fotografia KBr Fundació MAPFRE en la seva temporada expositiva de tardor ens convida a gaudir de les imatges del fotògraf italià Paolo Gasparini en una retrospectiva de la seva obra, i de la fotografia més actual amb l’exposició Flama 21.

EGM ha tingut el plaer de realitzar novament per a Fundació MAPFRE la producció i la instal·lació de les seves gràfiques publicitàries i expositives.

 

Instal·lació de les gràfiques publicitàries de les dues mostres en la façana principal del Centre KBr. Impressió en gran format sobre vinil laminat mat.

 

A la sala principal del centre, l’Espai 1, l’exposició Paolo Gasparini, fotografia i fotollibre ens acosta a les tensions i contradiccions culturals que ha sofert, i sofreix, el continent sud-americà com a efecte de les dècades de migracions polítiques en els segles XX i XXI. A través d’imatges i fotollibres, per a l’artista un mitjà d’expressió equiparable, en importància, a les seves fotografies, la seva obra confronta realitats i ens fa pensar sobre l’ambivalència de la identitat.

Detall de la retolació de la mostra, realitzada en lletres corpòries lacades, i detall d’una cartel·la expositiva, impresa sobre PVC també amb un acabat de color lacat.

 

La mostra es divideix en 16 seccions que recullen els projectes més rellevants de l’artista al llarg de més de sis dècades de treball.

Detall d’uns dels textos informatius, confeccionats en vinil de tall i instal·lats directament sobre les parets de la sala d’exhibició.

 

 

D’altra banda, l’exposició Flama 21 a la Sala 2 del centre, reuneix el treball de quatre artistes emergents que, d’una manera molt personal, ens porten a diferents realitats consolidades en el record del passat o en aspectes relacionats amb la identitat col·lectiva.

Les quatre fotògrafes seleccionades han estat Laura Gálvez-Rhein (Frankfurt del Meno, 1998), Blanca Munt (Barcelona, 1997), Gael del Riu (Barcelona, 1990) i Gunnlöð Jóna Rúnarsdóttir (Reykjavík, 1992).

 

Detall del títol principal de la mostra, realitzat en lletres corpòries lacades, i dels textos informatius, realitzats en vinil de tall.

 

El projecte Flama 21 és fruit de la col·laboració amb quatre institucions barcelonines compromeses amb la docència i els estudis de fotografia: Grisart, Idep Barcelona, IEFC y Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona per a secundar i donar visibilitat a les noves generacions de fotògrafs.

Totes dues exposicions podran visitar-se del 30 de setembre al 16 de gener de 2022.

 

Producció i muntatge. Impressió professional EGM.

Gráfica expositiva: producció d’imatges i gràfica en vinil imprès i vinil de tall, retolació en lletres corpòries lacades, cartel·les impreses sobre PVC lacat. Gràfica publicitària exterior: produïda en vinil imprès i laminatge mat en gran format.

Últimes notícies

Menú