FUNDACIÓ TÀPIES. EXPOSICIONS TARDOR 2022

La Fundació Antoni Tàpies de Barcelona inicia el seu programa d’exposicions de tardor amb la presentació de tres noves mostres que s’endinsen en la reivindicació artística, política i espiritual dels materials que la societat rebutja, i que ens conviden a una reflexió crítica i provocativa.

La mostra principal L’adob que fecunda la terra. Tàpies (1958-1988)exhibeix una trentena de peces de l’artista, algunes amb anys sense exposar-se a Barcelona, realitzades a partir d’aquests materials, objectes o imatges. Les obres estan realitzades en el període que abasta entre finals de la dècada de 1950 i finals de la de 1980, i mostren el pas i la convivència entre les pintures matèriques, els objectes i els vernissos.

Paral·lelament, la mostra Bruce Conner: Llum de la foscorpresenta nou pel·lícules experimentals realitzades per Bruce Conner (McPherson, Kansas, 1933 – San Francisco, 2008), una figura llegendària tant per la seva visió crítica del món de l’art com per la seva reputació com a pare del videoclip. Les peces són una selecció representativa de la seva obra en les quals aborda l’exploració de les nostres possibilitats perceptives.

Tekla Aslanishvili. A State in a Stateés un documental experimental de la jove artista, cineasta i assagista georgiana Tekla Aslanishvili (n. Tiflis, 1988), entorn dels processos de construcció, disrupció i fragmentació de les vies del ferrocarril a les regions del Caspi i del sud del Caucas.

Fotografies: Olga Planas

 

EGM ha tingut el plaer de participar en la producció i el muntatge de les gràfiques expositives.

vinils impresos, vinil de tall, cartel·les, senyalització de les sales.

Últimes notícies

Menú