FACE CONTROL

La Fundació Foto Colectania presenta l’exposició Face Control”, un inquietant recorregut sobre el control del rostre. La mostra, comissariada per Urs Stahel, planteja una reflexió crítica i provocativa sobre les conseqüències socials, polítiques i culturals derivades del control que s’exerceix i que exercim nosaltres mateixos sobre els nostres rostres.

Fotografíes de Fundació Foto Colectania.

Segons paraules del comissari de l’exposició, Urs Stahel “La història del rostre comença amb les màscares de l’Edat de Pedra i acaba, ara com ara, amb els retrats generats pels algorismes i els mitjans de comunicació de masses digitals. La vida del rostre, en canvi, comença quan ens trobem amb els altres, cara a cara. Tot sol no ens vam mostrar; tot sol no ens veuen. Al cap i a la fi, el conflicte amb el rostre es manifesta, com sempre l’ha fet, en el contrast entre l’interior i l’exterior, entre la imatge que tenim de nosaltres mateixos i la imatge que tenen de nosaltres els altres i, més recentment, entre el rostre real i el digital, entre el reconeixement, la conservació i la recopilació del rostre amb ajuda de programari de reconeixement facial”.

Obra de l’artista Eli Cortiñas. Impresisó mural amb tintes  UV sobre paper BlueBack.


Obra de l’artista Maria Mavropoulou. Impressió Fine Art amb paper Hahnemühle Fibre Matt.

L’exposició està composta per unes seixanta fotografies, una desena de vídeos, tres instal·lacions, diversos materials gràfics i llibres, i reuneix diferents aproximacions al tema. Des de l’obra d’artistes consagrats com Diane Arbus, Thomas Ruff o Richard Hamilton, a les noves pràctiques creatives i tecnològiques, com són les de Trevor Paglen, The Batega Estigues Broomberg & Chanarin o Shu Llegeixi Cheang, passant per les d’artistes emergents i propostes extretes directament d’internet i les xarxes socials.

En exhibició fins al 20 de març de 2022.

Fotografia de portada: © Tina Hage. De la sèrie ‘Gestalt’ (#026, #025 i #007), 2012. Cortesia de Thomas Rehbein Gallery i Tina Hage.

 

EGM ha tingut el plaer de realitzar la impressió de l’obra de diferents artistes i col·laborar en la producció i en el muntatge de la gràfica expositiva de la mostra.

•  Obra: Impressió Fini Art paper Hahnemühle Fibre Matt, impressió sobre paper BlueBack.
•  Gràfica: Textos en vinil de tall i cartel·les impreses sobre cartó.

Últimes notícies

Menú