“LA VOLTA AL MÓN EN 80 IMATGES”

Steve McCurry exposa per primera vegada a Barcelona.

La Galería FotoNostrum – Mediterranean House of Photography presenta una gran retrospectiva sobre el treball d’aquest consagrat documentalista estatunidenc, mundialment conegut per ser l’autor del famós retrat de la noia afganesa Sharbat Gola, icònica portada de la prestigiosa revista National Geographic en 1985.

Són vuitanta fotografies de gran format que abasten els seus treballs entre 1981 i 2019, algunes d’elles inèdites.

Com el personatge de la famosa novel·la de Jules Verne, en els últims cinquanta anys Steve McCurry  ha viatjat pel món com un Phileas Fogg modern, capturant amb la seva cambra impressionants imatges en els set continents i en innombrables països. La seva extensa obra abasta conflictes, cultures en extinció, tradicions antigues i societats contemporànies per igual, però sempre conserva l’essència de la humanitat, l’element humà que va fer de la seva cèlebre imatge de la nena afganesa una imatge tan poderosa.

McCurry ha estat reconegut amb alguns dels premis més prestigiosos de la indústria, inclosa la Medalla d’Or Robert Capa o el National Press Photographers Award, i ha guanyat quatre vegades el primer premi del concurs World Press Photo. El ministre de Cultura de França també el va nomenar Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres i, més recentment, la Royal Photographic Society de Londres li va atorgar la Centenary Medal for Lifetime Achievement.

 

Paral·lelament a l’exposició de McCurry es presenta la sèrie ‘Sideshows‘ que inclou una selecció de l’obra de Peter Voss, Ranjan Ramchandani, Marilyn Maxwell, Lisa Praster, Yoni Blau, Carol Allen-Storey, Victoria Vykhodtseva, István Kerekes i Henrique Murta.

Obra de István Kerekes


Obra de Peter Voss

 

Obra de Ranjan Ramchandani


Obra de Yoni Blau


Obra de Marilyn Maxwell

En exhibició del 24 de febrer al 7 de maig de 2022

EGM ha tingut el plaer de realitzar la producció de les obres d’aquesta excepcional i única mostra de Steve McCurry a la nostra ciutat. Una exposició comissariada pel mateix fotoperiodista i Julio Hardy, director de la galeria.

Obra de Steve McCurry: Impressió Giclée paper Premium Satin + Dibond
Obres de “Sideshows”: Peter Voss (impressió Giclée Fine Art Baryta + Dibond); Ranjan Ramchandani (impressió alta resolució tintes UV + Canvas); Yoni Blau + Marylin Maxwell + Victoria Vykhodtseva + Lisa Praster (impressió alta resolució tintes UV + Palboard)

Últimes notícies

Menú