MARCATS PER L’ODI’ DE RUIDO PHOTO

El col·lectiu de fotografia documental RUIDO Photo presenta l’exposició ‘Marcats per l’odi’ al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona. Una mostra fotogràfica que tradueix al llenguatge de la imatge la realitat del món actual, en la qual els discursos de l’odi guanyen terreny progressivament.

Aquesta proposta ens convida a reflexionar sobre el tema a partir del resultat de quatre projectes elaborats conjuntament amb la revista 5W i que tenen com a escenari països diversos del món.

 

Així, a l’exposició podrem veure fotografies copsades pel fotògraf Pau Coll dins del projecte Balcans: el mur invisible d’Europa, on s’apleguen imatges i testimonis de persones refugiades i migrants a Sèrbia i Bòsnia que parlen sobre deportacions en calent i sobre abusos de la policia croata.

 

A Brasil: com sobreviure a l’odi, en canvi, la minoria objecte de l’odi és la que formen les persones LGTBI, víctimes d’uns prejudicis amb una història llarga que encara s’han accentuat més durant el mandat del president Jair Bolsonaro. Ho mostren les fotografies de Toni Arnau, que ha treballat amb la periodista Alejandra Cukar.

 

Però també hi ha odi i injustícies als països més desenvolupats. A EE UU: The Central AmericansEdu Ponces, que ha treballat amb el periodista Óscar Martínez, copsa imatges dels migrants il·legals que viuen ocults als EUA i que han patit especialment el període de pandèmia i, a més, els efectes de les polítiques contra la migració de Donald Trump.

 

Finalment, a Lesbos, després de l’incendi, la fotògrafa barcelonina Anna Surinyach i el periodista Agus Morales retraten en paraules i imatges la situació d’uns refugiats atrapats a l’illa grega de Lesbos, pendents d’un permís d’entrada que Europa no els vol concedir.

 

Tot, de la mà de 5W, una revista formada per periodistes independents que expliquen històries mitjançant reportatges escrits i fotogràfics, i de Ruido Photo, col·lectiu amb més de disset anys d’experiència denunciant injustícies arreu del món mitjançant la fotografia documental el periodisme escrit i el vídeo.

En exhibició del 3 d’octubre al 13 de novembre.

EGM ha tingut el plaer de realitzar la producció de les obres:
•  Impressió amb tintes UVI sobre lona Blockout gran format de doble cara.

Últimes notícies

Menú