LEE FRIEDLANDER I ADOLF MAS

El centre de fotografía KBr Fundación Mapfre de Barcelona inicia la seva programació expositiva de 2022 amb les mostres Lee Friedlander i Adolf Mas. Els ulls de Barcelona.

La retrospectiva dedicada al fotògraf nord-americà Lee Friedlander (Aberdeen, Estat de Washington, 1934), amb prop de 350 fotografies, fa un extens recorregut per la seva prolífica trajectòria, des de l’obra de finals dels anys cinquanta fins a les fotografies que ha pres en els últims anys d’aquest segle. En la mostra es poden trobar les seves sèries més conegudes, com The Little Screens, The American Monument o America by Car passant pels seus nombrosos retrats i autoretrats, els nus o les seves imatges familiars dels anys setanta i vuitanta.

L’exposició Lee Friedlander ha estat produïda per Fundació MAPFRE i comissariada per Carlos Gollonet, Conservador Cap de Fotografia de la mateixa institució.

 

EnEn l’espai 2 del KBr, en col·laboració amb l’Arxiu Mas de la Fundació Institut Amatller d’Art Hispánic, es presenta un recorregut per l’obra del fotògraf Adolf Mas Ginestà (1860-1936), conegut per la importància de la seva labor en el camp de la fotografia patrimonial i referent imprescindible a l’hora d’entendre la transformació social de Barcelona a l’entrada del segle XX.

Les 150 imatges que componen l’exposició perfilen una Barcelona de contrastos, estratificada entre les barraques de l’extraradi i les mansions de l’eixample, endinsant-se en les noves institucions polítiques, les escoles modernes, els tallers de formació de les dones i els estudis dels artistes. En la seva obra, el documental es fundi amb una construcció estètica en línia amb la producció d’altres autors contemporanis i posteriors com Eugène Atget, Brassaï o el corrent de la fotografia humanista.

 

Producció i muntatge. Impressió professional EGM.

Gràfica expositiva: producció d’imatges i gràfica en vinil imprès i vinil de tall, retolació en lletres corpòries lacades, cartel·les impreses sobre PVC lacat. Gràfica publicitària exterior: produïda en vinil imprès i laminatge mat en gran format.

Últimes notícies

Menú