HELMUT NEWTON. PRIVATE PROPERTY

Les fotografies més icòniques del llegendari fotògraf alemany reunides per primera vegada a Barcelona.

La galeria FotoNostrum, dirigida per Julio Hirsch-Hardy, presenta Private Property, les 45 fotografies en blanc i negre de la col·lecció més famosa del gran retratista de l’erotisme, el polèmic i prestigiós fotògraf de moda Helmut Newton (Berlín, 1920 – Los Angeles, 2004).

La mostra, comissariada per Matthias Harder, director i conservador de la Fundació Helmut Newton de Berlín, exhibeix una exquisida varietat de fotografies de moda, retrats i motius eròtics preses entre 1972 i 1983 pel mestre de la provocació, conegut i discutit, sobretot, pels seus nus de models femenines.

Les imatges de Newton van revolucionar la fotografia de moda gràcies a la seva inimitable combinació de sensualitat, erotisme, glamur i luxe decadent. Amb una perfecció tècnica, un estil estètic únic i una franquesa implacable, reflecteixen la seva obsessió per la vanitat humana, des de l’exhibicionisme femení fins al voyeurisme masculí.

Paral·lelament a l’exposició es presenta la mostra col·lectiva “Sideshows Downstairs” amb obres de Renée Jacobs, Iness Rychlik, John Wright, Paul Giggle, Nico Hardy, Daphna Katzor Laszlo, Erik Stenbeck, Luis Marino, Marek Boguszak, Mirin Etcheverry, Simone Francisca Boon i Sonia Payes.

Fotografies: Olga Planas

En exhibició del 21 de maig al 3 de juliol de 2022

 

EGM ha tingut el plaer de produir la gràfica expositiva, imprimir imatges en gran format en vinil imprès + vinil de tall i cartel·les, així com la impressió professional de les obres d’alguns dels fotògrafs del “Sideshows Downstairs”:

• INESS RYCHLIK – JOHN WRIGHT – NICO HARDY – RENEE JACOBS – SIMONE BOON: Impressió alta resolució tintes UVI Palboard 5 mm + bastidor alumini posterior.
• DAPHNA LASZLO KATZOR: Impressió alta resolució tintes UVI metacrilat brillo + dibond + bastidor alumini posterior.
• SONIA PAYES: Impressió tintes pigmentades paper Hahnemühle Metallic + Marc caixa Americana.

Últimes notícies

Menú