GAUDÍ

Vint anys després de la celebració de l’Any Gaudí, el Museu Nacional d’Art de Catalunya afronta una revisió crítica de l’obra de l’arquitecte amb una exposició de gran format que reuneix més de 650 objectes arquitectònics, de disseny i mobiliari, obres d’art, documents, plans i fotografies, s’allunya dels tòpics i realitza una revisió completa de la trajectòria d’Antoni Gaudí (1852-1926), des dels anys de formació fins a la seva mort i el seu enterrament multitudinari.

 

L’exposició, que aquesta primavera viatjarà a París, al Musée d’Orsay, i que ha suposat una intensa labor de recerca i de restauració per part del comissari i dels equips del museu, proposa una nova narració que allibera l’arquitecte dels tòpics i de les visions reduccionistes amb les quals se li ha anat carregant al llarg del temps.

 

Fotografies: © Olga Planas

 

Aquest projecte mostra a un Gaudí que no era un geni aïllat, fora del seu temps i incomprès, i el situa en el context internacional, presentant un conjunt molt important d’obres d’artistes com Auguste Rodin, Geoffroy-Dechaume, Violet-le-Duc, Thomas Jeckyll o William Morris.

 

L’exposició ens descobreix a un Gaudí d’una enorme complexitat, que capta com cap altre artista les necessitats de la societat en la qual viu, un temps de canvis radicals, i produeix les imatges més potents, que perduren fins als nostres dies.

 

 

En exhibició del 19 de novembre de 2021 al 6 de març de 2022.

 

EGM ha participat en la producció i el muntatge de la gràfica expositiva de la mostra.

• Imatges en blanc i negre impreses sobre PVC negre, gràfica i textos en vinil de tall, i cartel·les sobre paspartú gris i blanc.

Últimes notícies

Menú