ANNIBALE CARRACCI

ELS FRESCOS DE LA CAPELLA HERRERA

El Museu Nacional d’Art de Catalunya reuneix en una gran exposició les pintures murals que l’artista italià Annibale Carracci (Bolonya, 1560 – Roma, 1609) va realitzar a inicis del segle XVII per a la Capella Herrera de Roma. Obres que al segle XIX van ser arrencades i van quedar disperses després de ser enviades a Espanya.

Aquest conjunt de pintura mural d’excepcional importància és relativament poc conegut, segurament a causa de la seva dispersió. Ara, la recent restauració de les obres que conserva el Museu del Prado i la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Gallerie Nazionali di Art Antica Palazzo Barberini de Roma, ha permès que es pugui abordar la seva exposició i estudi.

Annibale Carracci. Els frescos de la Capella Herrera també mostra una selecció de 28 dibuixos relacionats amb aquest projecte, estampes i llibres, així com material audiovisual que informa sobre el procés de creació, la iconografia, la ubicació, l’arrencament de les pintures, la seva dispersió i, finalment, la seva restauració.

Fotografies: Olga Planas

Gaudeix d’aquesta mostra excepcional

Del 8 de juliol al 9 d’octubre de 2022.

EGM hatingut el plaer de participar en la producció i el muntatge de la gràfica expositiva.

Últimes notícies

Menú