DISSENYS HABITATS

La Fundació Foto Colectania celebra el seu vintè aniversari amb una exposició que ret homenatge a dos dels primers autors que van formar part de la seva col·lecció: Helena Almeida i Chema Madoz.

Helena Almeida | Chema Madoz. Dissenys Habitats mostra algunes claus dels processos creatius d’aquests dos fotògrafs que, sent formalment molt diferents, tenen en comú el seu perfeccionisme i el joc que practiquen entre realitat i reproducció. S’exhibeixen per primera vegada tant els quaderns de Madoz com els esbossos que va fer Almeida de la seva sèrie “O perdâo”.

Chema Madoz (Madrid, 1958) se centra en el minimalisme, el surrealisme i la poesia visual. A la mostra conjunta, les seves imatges en blanc i negre estableixen un diàleg amb les obres de l’artista portuguesa Helena Almeida (1934-2018), qui utilitzava el seu cos com a objecte per a experimentar artísticament.

Totes les fotografies exposades de tots dos autors pertanyen a la col·lecció Foto Colectania. Una exposició comissariada per Pepe Font de Mora, director de la Fundació.

Fotografies: Olga Planas

Ell va parlar. Va parlar amb aquest to de veu pausat, lent, que et va atrapant, enamorant d’imatges simples, que són capaces de crear discursos poètics a través de la imaginació i la llum.
Chema Madoz, el “germà petit” de Joan Brossa.

Del 21 de juny al 18 de setembre de 2022.

 

EGM ha tingut el plaer de participar en la producció i el muntatge de la gràfica expositiva.

Últimes notícies

Menú