ENRIC GALVE, PREMI FOTOCONNEXIÓ 2021

Ens sentim molt agraïts i feliços de compartir amb vosaltres la notícia d’aquest reconeixement per part dels amics i socis de l’Associació Fotoconnexió a Enric Galve, president de EGM, per tota una vida i carrera professional dedicada a la fotografia.

Els Premis Fotoconnexió són uns guardons que reconeixen i posen en valor la trajectòria en matèria de recerca, difusió, conservació i promoció de la fotografia per part de persones, entitats o iniciatives de tot el nostre territori. Una iniciativa més d’aquesta associació cultural sense ànim de lucre, nascuda fa ja 10 anys, amb una clara aposta per la promoció de la fotografia.

 

Fotografia dels guanyadors dels Premis Fotoconnexió 2021. Ricard Marco, Miquel Àngel Pintanel, Maria Pfaff Puigmarti i Enric Galve.

 

La nit del passat divendres 15 d’octubre, Fotoconnexió ens va reunir per a celebrar els Premis Fotoconnexió 2021, els del desè aniversari de l’associació, en un sopar de gala en el Cercle Artístic Sant Lluc de Barcelona.

 

Imatge d’Enric Galve en el seu discurs d’agraïment.

 

A més del reconeixement a Enric Galve, que va guanyar el premi en la categoria de Trajectòria en l’àmbit de la recerca i de l’impuls de la fotografia, el Centre KBR de la Fundació MAPFRE va guanyar el premi en la categoria d’Iniciativa fotogràfica de l’any, i en la categoria de Fotoconnectat el premi va ser ex-aequo per a Ricard Marco i Miquel Àngel Pintanel.

 

Fotografia de família. Ramon Barnadas Rodríguez, president de Fotoconnexíó, acompanyat dels guanyadors d’aquesta edició, Ricard Marco, Miquel Àngel Pintanel, Maria Pfaff Puigmarti (Fundació Mapfre), Enric Galve i Anna Nicolau, i del presentador de la gala d’enguany, el periodista i fotògraf Enric Lucena.

 

La gala dels Premis va ser una altra grata ocasió per retrobar-se amb amics i professionals del sector. En la imatge, Enric amb Ricard Marco, i Silvia Omedes, directora de la Fundació Photographic Social Vision, amb Montse Carbonell, relacions públiques de EGM.

 

Enric Galve acompanyat de Ramon Barnadas Rodríguez i Montserrat Baldomà Soto, president i vicepresidenta de Fotoconnexío, i Enric i Agda Galve amb el fotògraf Manuel Úbeda.

La nostra enhorabona a guanyadors i finalistes!

Tots, apassionats amants de la fotografia.

 

PREMIS FOTOCONNEXIÓ 2021

Premi TRAJECTORIA

Enric Galve: per a ser un dels fundadors i el cap dels prestigiosos Laboratoris Color EGM des de 1971, haver estat el director del Sonimagfoto & Multimèdia i ser membre del comitè de Graphispag, entre molts altres càrrecs de responsabilitat. És un amant de la fotografia que sempre ha fet costat a les iniciatives fotogràfiques de caire cultural.

Finalistes.
Laura Terré:
per la seva extensa trajectòria com a historiadora de la fotografia, comissària d’exposicions i docent. Cal destacar la seva recerca al voltant de la generació de fotògrafs espanyols que van formar el Grup AFAL durant la dècada de 1950, la redacció de monografies sobre diversos fotògrafs, així com nombrosos articles de premsa i revistes especialitzades i el comissariat d’exposicions.

Ecomuseu de les Valls de Àneu/ Garsineu Ediciones: per la seva tasca de recuperació i difusió del patrimoni fotogràfic i fílmic pirinenc mitjançant exposicions i col·leccions de llibres, que han rescatat de l’oblit tant autors professionals com aficionats.

Premi INICIATIVA DE L’ANY

KBr Centre de Fotografía de la Fundación Mapfre: per la seva aposta per convertir-se en un centre permanent sobre fotografia a Barcelona, amb retrospectives sobre els grans mestres de la fotografia del segle XX i panoràmiques d’autors contemporanis. A més, impulsa iniciatives com la inclusió en la programació expositiva de col·leccions i fons fotogràfics d’àmbit català.

Finalistes.
Archivo COVID:
pel projecte que reuneix el treball de 388 fotògrafs de tot l’Estat que han documentat la pandèmia i els seus efectes al llarg de l’any 2020. Aquestes imatges, cedides gratuïtament, estan reunides en una web interactiva oberta i gratuïta, a la disposició del públic durant 10 anys.

LLumínic: per la seva tasca en l’impuls de la fotografia d’autor des del seu festival, que se celebra a Sant Cugat des del 2019. A més, han creat una plataforma fotogràfica amb activitat permanent, presentant una editorial i una galeria fotogràfiques en línia.

Premi FOTOCONNECTAT/DA

Miquel Àngel Pintanel: per les facilitats que ofereix a Fotoconnexió per a assistir a les exposicions que s’encarrega de comissariar en la Filmoteca de Catalunya, com l’exposició “Les claus de la foto fixa”. A més, pel suport logístic que dona a l’associació en temes informàtics.

Ricard Marco: per donar visibilitat a Fotoconnexió en els actes del Any Boix, commemoració del centenari del naixement de Francesc Boix, i especialment per l’acte d’homenatge a aquest fotògraf celebrat en la seu del Districte de Sants-Montjuïc, coorganitzat per ell en nom de l’associació. També per la gestió per a portar l’exposició 11 Fotoconnectades al Centre Cívic Cotxeres de Sants.

Finalista.
Anna Nicolau:
per la seva continuada tasca d’informar d’articles apareguts en la premsa sobre fotografia i sobre inauguracions d’exposicions des de la pàgina de Facebook de socis de Fotoconnexió, dinamitzant aquest espai de trobada dels socis.

Últimes notícies

Menú