60 ANIVERSARI ADG-FAD

ADG-FAD celebra els seus 60 anys amb una exposició de cartells en el Disseny Hub Barcelona.

El 4 de desembre de 1961 un grup “d’il·lustradors comercials” va signar l’acta fundacional de Grafistes FAD. 60 anys després, la ADG-FAD ho celebra fent un homenatge als seus fundadors amb una exposició gratuïta de cartells creats per socis i sòcies actuals de l’associació, que es podrà veure en el vestíbul del Disseny Hub Barcelona fins al 9 de gener de 2022.

EGM ha tingut el gust de col·laborar en aquesta creativa celebració.

Hem realitzat la producció i la instal·lació de la gràfica expositiva, confeccionada en vinil de tall negre.

La mostra està formada per més de 80 dissenys de cartells commemoratius. Alguns d’ells han estat creats per artistes de gran renom com a Mariscal, Marc Català, Josep Maria Mir, Toni Miserachs, Ainhoa Nagore Ingrid Picanyol, Morillas i Vasava, entre tants altres.

L’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD), a l’origen anomenada Grafistes FAD, va ser fundada per Josep Pla-Narbona, Enric Huguet, Amand Domènech, Ernest Moradell, Eudald Serrasolsas i Humà, Ángel Grañena, Sebastián Rey Padilla, Tomás Vellvé, Josep Baqués, Francisco Graus i Joan Pedragosa amb l’objectiu de secundar i divulgar l’estudi del grafisme. A poc a poc l’associació es va anar obrint pas i va posar en marxa iniciatives referents que avui dia encara segueixen. La més destacada són els Premis Laus. Organitzats en 1964, aquests premis es van convertir en el primer guardó espanyol a la qualitat i creativitat gràfica de tota mena d’element utilitzat en la comunicació visual publicitària.

Actualment ADG-FAD continua activa i fidel al compromís dels seus impulsors amb la cultura del disseny i amb uns objectius enfocats a la sostenibilitat i al disseny com a motor de canvi.

Fotografies: ©Enrique Muda

Últimes notícies

Menú